Gå til indhold
Søg

Aktuelt

Følg med i nyheder fra CEVEU. Her samler vi links til analyser, nyheder om CEVEU og meget andet.

Nyt ph.d.-projekt igangsættes

Nyt ph.d.-projekt om hvordan køn, etnicitet og social klasse får betydning for unges valg og fravalg af erhvervsuddannelse. Projektet sættes i gang som led i CEVEU og er forankret i Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

Dato

29. april 2024

Nyt forskningsprojekt om ledelse af erhvervsuddannelser

Hvad vil det egentlig sige at være leder på en erhvervsskole? Hvilke muligheder er der for lederne på de forskellige niveauer på skolerne for at håndtere de udfordringer, erhvervsuddannelserne står overfor? Det skal et nyt forskningsprojekt undersøge og dermed bidrage til udvikling af ledelsesopgaven i de danske erhvervsuddannelser.

Dato

24. april 2024

Nyt forskningsprojekt om styrkelse af praksisfaglighed i folkeskolen

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan erhvervspædagogiske praksisser kan styrke praksisfaglighed i folkeskolen. Forskningsprojektet er i regi af CEVEU og gennemføres i samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Aarhus Universitet.

Dato

24. april 2024

Nyt forskningsprojekt skal undersøge elevernes oplevelse af meningsfuldhed i overgangen fra skole til læreplads

Et pilotprojekt fremhæver nye perspektiver på, hvad der har betydning for elevernes oplevelse af mening i erhvervsuddannelserne. Det vil CEVEU undersøge nærmere.

Dato

18. april 2023

Nyt analyseprojekt skal undersøge kvalitet på lærepladser

CEVEU og DEA samarbejder om analysen som led i et større forskningsprojekt i centret med henblik på at opnå mere viden om kvaliteten på lærepladserne.

Dato

19. januar 2023

Ny undersøgelse: Enkelte kommuner får flere unge end forventet til at vælge erhvervsuddannelse

Stik imod de generelle tendenser går det i nogle kommuner faktisk fremad med at rekruttere flere unge til erhvervsuddannelserne. Det viser en ny kortlægning, som bliver lanceret i dag til åbningen af et nyt nationalt Center for Viden om Erhvervsuddannelser (CEVEU)

Dato

7. december 2022